logo heemkundige kring
heemkundige kring diepenbeek vzw
terug naar begin
naar pagina-einde
vorige
volgende

Mededelingen

Belangrijke mededelingen!!!

 • Gezien de richtlijnen van de overheid vanwege het Coronavirus zijn de lokalen van de heemkundige kring alsook het wekkermuseum gesloten.
  De Diepenbeekse revue: "Krissap en krepkessaus" zal verplaatst worden naar november 2021. Juiste data van de voorstellingen worden later meegedeeld.
  De jaarlijkse kapelinzegening op 15 augustus zal ook verplaatst worden naar 2021.

 • Van keuken tot kapel. Laatste bezoek aan het klooster van de Zusters Ursulinen van Diepenbeek
  Eind mei 2018 hebben de laatste vier zusters het klooster verlaten en al vlug startten de werken aan het Angelahof, een woonzorgcentrum. Inderdaad van het vroeger klooster blijft nauwelijks nog iets over.
  Om toch nog over een aandenken te beschikken hebben Bart Stevens en Giedo Wysmans dit fotoboek: "Van keuken tot kapel" gelanceerd. Een mailtje naar Giedo Wysmans, Bart Stevens of de heemkundige kring en het boek is van jouw, voor 22€. De oplage is beperkt!! Zie ook op de boekenshop-pagina

 • In november 2021 plannen onze kring en enkele culturele verenigingen een grootse Diepenbeekse revue: "Krissap en krepkessaus." Onze scenarioschrijver Jef Castermans heeft al een aanzet van draaiboek uitgeschreven maar is nog opzoek naar ideeën en medewerkers.
  We willen er een vlotte en moderne show van maken waarbij ook de jonge en de nieuwe Diepenbekenaren zich ferm kunnen amuseren. Alle bijdragen zijn daarom meer dan welkom: ideeën, anekdotes, podiumacts, technische ondersteuning, sponsoring enz...
  Je kan met je voorstellen en ideeën altijd terecht bij de Heemkundige Kring en dit liefst per email op volgend adres a.vermin@telenet.be.
 • Nuttige informatie voor optimale weergave van de website:
  --- Browsers: Google Chrome, Microsoft Edge, Opera, Firefox,...
  --- Browser "internet explorer" is niet meer aan te bevelen.
  --- Het cache geheugen van de browsers regelmatig leegmaken, omdat de website nog in volle uitbreiding is zodanig dat je de juiste versie van onze website bekijkt.
  --- De pagina's om de website via mobiele apparaten te bekijken zijn nog niet allemaal aangepast. Er wordt aan gewerkt!

terug naar begin vorige volgende

 

Bijgewerkt op:  07-07-2020